El text argumentatiu


El text argumentatiu


Resultado de imagen de diari


1. Explica la diferència entre un text argumentatiu, l'editorial i un article d'opinió. En publiques un de cada i n'expliques detalladament les característiques representatives.

argumentatiu és aquell on predomina l'argumentació i que exposa l'opinió de l'autor sobre un assumpte.
Editorial: Una editorial és una empresa que reprodueix i distribueix text
altres documents (dibuixosimatges, fulls de música), principalment per tècniques d'impremta o de difusió per suports electrònics.
Article d'opinió: Un article d'opinió és un gènere periodístic argumental d'una certa extensió i importància en el qual s'expressen idees, opinions i judicis sobre temes d'actualitat o d'interès humà.

2. Quina és l'estructura habitual dels textos argumentatius?

   
El text argumentatiu té la funció de convèncer i la seva estructura bàsica consta de tres parts:
  1. Introducció és la part que situa, enuncia un tema i dóna l'opinió a favor o en contra de l'emissor respecte al tema.
  2. Motius o arguments, s'exposen els fets. Per cada fet presentat, es desenvolupa un argument principal i d'altres de secundaris o de suport, si és el cas.
  3. Conclusió, recull la idea principal (tesi) del qui parla a favor o en contra del tema, és la síntesi dels continguts i pot ser només argumental o també retòrica. S'expressa habitualment en l'últim paràgraf.

 3. Cerca informació sobre el que és la Carta dels lectors d'un diari i les seves característiques principals. Posa'n un exemple.


La CARTA DEL LECTOR és un gènere textual on el lector es dirigeix ​​a un diari o una revista per comentar, criticar o fer elogis a una matèria o carta publicada en edicions anteriors.
4. Tria un d'aquests temes i escriu-ne un text argumentatiu:

   A) Tenir fills o no tenir-ne


Tenir un fill, una de les decisions més difícils de la vida. La gent, quan és gran i es casa sempre es fa la pregunta de “si tenim fills, serem bons pares?”. Doncs bé, us donaré unes pautes, per almenys intentar, ser-ho, des del punt de vista d’un adolescent com jo.

Primer pas: quan el nen encara és un bebè, intenteu gaudir-ne d’ell al màxim i ell també ho farà de vosaltres, recordeu que el temps passat no torna.

Segon pas: si té entre 1 i 3 anys, per a ells, sou els més grans: pare i mare. Ell/ells es reflexa en vosaltres, per la qual cosa tot el que feu i com ho feu, serà copiat. Aquesta edat és molt important.

Tercer pas: Entre els 5 i 10 anys, ja vol ser gran, però de fet no ho és. Continueu en la tasca de cuidar-vos-en d’ell i educar-lo. S’està formant per com ser en el futur.
 
Quart pas: quan tingui entre 13 i 16 anys, serà molt independent i passarà una mica de vosaltres, no us preocupeu, es fan gran i vui en una bombolla paral·lela, però encara que no us ho digui, us estima.


Cinquè pas: malgrat que no us faci molt de cas a l’adolescencia, insistiu en que estudiï molt, per tenir un bon futur.
Això és que sempre agraït jo als meus pares i ho vull compartir amb tots el qui llegiu aquest article. Els pares sou un model i eduqueu als fills des de l’estimació, el que feu els marcarà i seran com hàgin dibuixat el camí a seguir.





   B) Després dels 16 anys: estudiar o treballar?

Comentarios

Entradas populares de este blog

Accentuació

Reportatge

El substantiu